ליעוץ ופרטים נוספים
לכל שאלה חייגו:
03-5629911

חוות דעת - זכות העיון במצלמות מעקב ביישוב הממוקמות סמוך לבתי מגורים

נתבקשנו לחוות דעתנו בשאלה האם רשאי תושב ביישוב לצפות בתוצרי מצלמות מעקב של היישוב הממוקמות בסמוך לפתח ביתו?

 להלן חוות דעתנו:

רקע עובדתי

  1. ביישוב הותקנו מצלמות מעקב לפיקוח ולמעקב חזותי (להלן: "מצלמות מעקב"). תפקידן של מצלמות מעקב, לתעד את מעשיהם של הנכנסים והיוצאים, וזאת למען שמירה על ביטחון תושבי היישוב וכן על מנת "לתפוס על חם" אנשים אשר מבצעים עבירות בניגוד לחוק בתחום היישוב.[1]
  2. יצוין כי מרבית מצלמות המעקב המוצבות במרחב הציבורי בעלות יכולת זיהוי, פענוח ואיסוף מידע ונשמרות במערכת לפרק זמן מסוים.
  3. תושב היישוב (להלן: "התושב") פנה למזכירות הישוב בבקשה לקבל רשימת האנשים בעלי גישה למצלמות מעקב, רשימת מיקומי מצלמות מעקב בישוב, וקבלת גישת צפייה חד-פעמית למצלמות המעקב של היישוב הממוקמות בסמוך לפתח ביתו. זאת, מאחר שלטענתו הן מופנות לפתח ביתו וחודרות לפרטיותו. בפנייתו, טען כי מי שאינו ממלא תפקיד בטחוני הגנתי או יו"ר הוועד ובעל גישה לתוצרי המצלמות, חודר לפרטיותו.

מסגרת נורמטיבית

  1. נציין תחילה כי המסגרת הנורמטיבית לבקש את המידע המבוקש היא באמצעות הגשת בקשה לפי חוק חופש המידע, תשנ"ח-1998 (להלן: "חוק חופש המידע").
  2. סמכותה של רשות מקומית להתקין ולהפעיל מצלמות מעקב בשטחה, נובעת מסעיף 146(8) לצו המועצות המקומיות, התשי"א-1950 (להלן: "צו המועצות המקומיות"), שמקנה לרשות מקומית סמכות כללית לטפל ולפעול בכל עניין הנוגע לציבור בתחום המועצה:

"המועצה מוסמכת, בשים לב להוראות השר ובמידה שאין בכך משום סתירה לכל דין, לפעול בכל עניין הנוגע לציבור בתחום המועצה, ובכל זה יהיו לה סמכויות אלה:

(8) לקבוע סדרים, להטיל איסורים והגבלות, לאחוז באמצעים ולחייב תושבים, בעלים ומחזיקים שהם יאחזו באמצעים - כדי להבטיח את בריאות הציבור, את הסדר ואת הבטחון..."

  1. הוראה דומה קיימת גם בסעיף 63(א)(8) לצו המועצות המקומיות (מועצות אזוריות), התשי"ח-1958 (להלן: "צו"), ומכוח סעיף 63(ה) לצו, רשאית המועצה לאצול סמכות זו לועד המקומי.
  2. השימוש במצלמות מעקב מעלה סוגיות שונות הנוגעות לזכות לפרטיות ולשימוש במאגרי מידע, שכן המידע המצולם נאסף ונשמר ברשות המקומית והופך הלכה למעשה למאגר מידע. סעיף 7(א) לחוק-יסוד: כבוד האדם וחירותו מעניק לזכות לפרטיות מעמד חוקתי:

"כל אדם זכאי לפרטיות ולצנעת חייו."

  1. סעיף 1 לחוק הגנת הפרטיות, התשמ"א-1981 (להלן: "חוק הגנת הפרטיות") קובע כי:

"לא יפגע אדם בפרטיות של זולתו ללא הסכמתו."

  1. סעיף 2 לחוק הגנת הפרטיות קובע מהי פגיעה בפרטיות. בענייננו, צילום הפרט באמצעות מצלמות מעקב עלול להוביל לצילום הפרט כאשר הוא במרחב פרטי ולא ציבורי:

"פגיעה בפרטיות היא אחת מאלה: ...

(3) צילום אדם כשהוא ברשות היחיד."

  1. בבג"ץ 2109/20 בן מאיר נ' ראש הממשלה (נבו 26.4.2020) הודגשה חשיבותה של הזכות לפרטיות:

"זכות זו, אשר זכתה למעמד חוקתי עם חקיקתו של חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו (סעיף 7 לחוק היסוד), ועוד קודם לכן עוגנה בדברי חקיקה ובראשם חוק הגנת הפרטיות, התשמ"א-1981, הוכרה בפסיקה כאחת מן החשובות שבזכויות האדם... יתרה מכך, לא אחת צוין בפסיקה כי הזכות לפרטיות היא "אחת החירויות המעצבות את אופיו של המשטר בישראל כמשטר דמוקרטי"..."

  1. הואיל והוכרה הזכות לפרטיות כזכות חוקתית, פגיעה בה תהא מותרת רק בכפוף לפסקת ההגבלה שבסעיף 8 לחוק-יסוד: כבוד האדם וחירותו:

"אין פוגעים בזכויות שלפי חוק-יסוד זה אלא בחוק ההולם את ערכיה של מדינת ישראל, שנועד לתכלית ראויה, ובמידה שאינה עולה על הנדרש, או לפי חוק כאמור מכוח הסמכה מפורשת בו" (להלן: "פסקת ההגבלה").

  1. מרבית מצלמות המעקב המוצבות במרחב הציבורי בעלות יכולת זיהוי, פענוח ואיסוף מידע ונשמרות במערכת לפרק זמן מסוים. לנוכח מאפיינים אלו, אוסף המידע שנצבר בהקלטות מהמצלמות נכנס תחת ההגדרה של "מידע" ואף "מידע אישי" המחייב ברישום כמאגר מידע (סעיפים 7 ו-23 לחוק הכנת הפרטיות) והרשויות שהציבו את המצלמות חבות בחובות נוספים מכוח חוק הגנת הפרטיות כגון החובה לאבטחת מידע וזכות העיון.
  2. בת"א (שלום רח') 42500-09-20 משה לוי נ' המועצה המקומית מזכרת בתיה (נבו 10.2.2021), נקבע שהקביעה שהקלטות המצלמות מהוות מאגר מידע אינה חד משמעית ואוטומטית ויש לבחון אם המצלמות אוספות ושומרות אוסף מידע ונדרש רישום במאגר מידע:

"התשובה לשאלה האם סרטונים של מצלמות אבטחה הפזורים בשטחי רשות מקומית נכנסים לגדר מאגר מידע – אינה חד משמעית. סרטונים ממצלמות מעקב במרחבים ציבוריים, הנשמרים במאגר ממוחשב, אכן עשויים להיכנס בגדר הגדרת המונח "מאגר מידע" המחויב ברישום לפי חוק הגנת הפרטיות. יחד עם זאת, ברור כי לא כל מצלמת מעקב אשר מוצבת במרחב ציבורי נחשבת אוטומטית כ"'מאגר מידע" כהגדרתו בחוק הגנת הפרטיות."

  1. בענייננו, ההנחה היא שמערכת המצלמות ביישוב אוספת מידע ושומרת את ההקלטות לפרק זמן מסוים, ולכן אוסף מידע זה מחייב ברישום במאגר מידע. נציין כי אילו המצלמות אינן מקליטות ולא שומרות את המידע אלא רק משדרות בצילום חי אין חובת רישום כמאגר מידע.
  2. זכות להציב מצלמות מעקב וחובת הידוע - ביום 21.10.2012 פרסם רשם מאגרי מידע, הרשות להגנת הפרטיות, הנחיה מס' 4/2012 "שימוש במצלמות אבטחה ומעקב ובמאגרי התמונות הנקלטות בהן"[2] (להלן: "הרשם"), "ההנחיה") בה נקבעו מספר עקרונות מנחים לענין הצבת מצלמות מעקב במרחב הציבורי. בהתאם להנחיה השימוש במצלמות מעקב במרחב הציבורי צריך לעמוד בתנאי פסקת ההגבלה החוקתית ולפיכך עליה להתקבל באופן מושכל ומודע, לאחר בחינת הצרכים והחלופות הקיימות לשימוש במצלמות המעקב. בשל כך, כאשר מוצבות מצלמות מעקב במרחב ציבורי יש ליידע את הציבור על כך באופן ברור, על מנת לאפשר למעוניין בכך להימנע מהצילום ובמקביל לייחס לאנשים המצטלמים הסכמה מכללא לאיסוף המידע על אודותם ולשימוש בו.
  3. סעיף 11 לחוק הגנת הפרטיות קובע חובה ליידע את הציבור על הצבת המצלמות, אמצעי הידוע המינימלי הוא הצגת שלטים בסמוך למקום בו מותקנת מצלמת מעקב, וכן בכניסה לאזור הכיסוי של מצלמות המעקב.  כלומר יש להציב שלט ידוע בכניסה לישוב וכן בסמוך למיקום המצלמות המפוזרות בישוב.
  4. מכוח חובת הידוע שבסעיף 11 לחוק הגנת הפרטיות,  אם אין מניעה חוקית או חשש לפגיעה ממשית בתכלית לגיטימית של הצבת המצלמה, רצוי שהרשות תפרסם רשימה מרוכזת של מקומות התקנות המצלמות מעקב באתר האינטרנט שלה. כמו כן, הרשם מוסיף בנספח ב' להנחיה אילו מיידעים נדרשים להיות ברשימה:  
    17.1. מיקום המצלמה והשטח המכוסה על ידה.
    17.2. הארגון האחראי על הצבתה.
    17.3. תיאור מאפייני המצלמה ויכולותיה. האם הצילומים מוקלטים.
    17.4. מטרת הצבת המצלמה ומטרת שמירת ההקלטות.
    17.5. משך שמירת ההקלטות.
    17.6. שעת הפעלת המצלמה.
    17.7. פרטי הגורם האחראי לצפיה ושמירה על המידע.
    17.8. פרטי מנהל מאגר מידע.
    17.9. פרטי התקשרות לצורך מימוש זכות העיון בהקלטות לפי סעיף 13 לחוק הכנת הפרטיות.
  5. לכן, ככל שליישוב אין מניעה לפרסם את רשימת מיקום המצלמות, ניתן להעביר לתושב את הרשימה. ככל שקיימת מניעה לפרסם את הרשימה, ניתן לסרב לבקשה תוך ציון סיבת הדחייה (סעיף 7 לחוק חופש המידע).
  6. זכות העיון של המצולם – זכות לעיון במידע שנאסף על מבקש העיון קבועה בסעיף 13 לחוק הגנת הפרטיות:

"כל אדם זכאי לעיין בעצמו, או על ידי בא-כוחו שהרשהו בכתב או על ידי אפוטרופוס, במידע שעליו המוחזר במאגר מידע."

  1. לצורך הענקת זכות העיון יש לשים לב למספר דגשים:  ראשית, דעת הרשם היא שבדרך כלל לא יהיה צורך להעניק זכות עיון במאגר קלטות בו לא בוצע עיבוד של המידע המאפשר אחזור לפי זהות המצולמים ובתנאי שמשך שמירת המידע אינו עולה על 30 ימים. לכן, לרשות אפשרות לדחות את בקשת התושב ולו הסמכות לערער על ההחלטה (סעיף 15 לחוק הגנת הפרטיות).
  2. שנית, יש לבצע זיהוי של מבקש העיון בצילומים למידע במאגר על פי תעודה מזהה ותמונה.
  3. שלישית, ברוב מאגרי המידע לא ניתן לבצע חיפוש בהקלטות, לכן על הבקשה לעיון במאגר להיות קונקרטית וספציפית, ניתן לבקש מהמבקש העיון שיפרט את התאריך והשעה שהוא מבקש לעיין והסבר מדוע הוא מבקש לעיין במידע זה.
  4. רביעית, מתן זכות העיון למבקשים עשויה לחשוף אותו למידע עודף ולפגוע בזכות לפרטיות של אנשים אחרים. לכן, יש לבצע טשטוש של המצולמים האחרים ו/או למחוק את דמות האנשים האחרים מהתצלום ו/או בקרים של מצלמות מעקב במרחב ציבורי בו הציפיה לפגיעה בפרטיות פחותה, לאפשר עיון בהקלטה אך להימנע ממסירת עותק. כלומר, היישוב רשאי להעביר לתושב העתק הקלטה כאשר הדמויות הנוספות מטושטשות או למחוק אותן, או להזמין את התושב לצפות בסרטון במתקני מפעיל המצלמה.
  5. אבטח מידע – סעיף 17 לחוק הגנת הפרטיות מטיל אחריות לאבטחת מידע במאגר על בעל המאגר מידע. סעיף 3 לתקנות הגנת הפרטיות (תנאי החזקת מידע ושמירתו וסדרי העברת מידע בין גופים ציבוריים), התמ"ו-1986, חובת הגוף המפעיל מצלמות מעקב לקבוע רשימת מורשי גישה למצלמות המעקב. על כן, ובהתאם לאמור בסעיף לעיל, ככל שאין מניעה למסור את הרשימת מורשי הגישה, ניתן להעביר לתושב את הרשימה.

 

סיכום

  1. מכל האמור לעיל מסקנתנו שהיישוב רשאי להעביר לעיון התושב, את רשימת מצלמות המעקב הפרוסות בשטח הישוב ורשימת מורשי הגישה להן ככל שאין מניעה לכך.
  2. כמו כן, מכוח סעיף 13 לחוק הגנת הפרטיות, לתושב זכות עיון במידע שנאסף עליו ועל המבקש לפרט באופן קונקרטי וספציפי באיזה קטע ברצונו לעיין. אולם, בהתאם להנחית הרשם, אין חובה לתת זכות עיון בהקלטות כאשר לא ניתן לבצע אחזור על פי זיהוי המצולמים ובתנאי שהמידע לא נשמר מעל 30 ימים.
  3. כמו כן, ככל שהישוב יבחר לתת לתושב זכות עיון, עליו לוודא שהתושב לא נחשף למידע הפוגע בזכות לפרטיות האחרים. לכן, על היישוב לטשטש או למחוק את האנשים המופיעים בסרטון במקרה של שליחת העתק ההקלטה ו/או להזמין את התושב לצפות בסרטון במתקן מפעיל המצלמה ללא קבלת העתק.
  4. נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה או הבהרה.

בכבוד רב,

איתן מימוני, טבק ושות'

משרד עורכי דין

 


[1] דו"ח מבקר המדינה "הפעלת מצלמות מעקב על ידי רשויות מקומיות במרחב הציבורי", פורסם ביולי 2024.

[2] רצ"ב קישור לאתר הרשות להגנת הפרטיות, משרד המשפטים, להנחיה מס' 4/2012 "שימוש במצלמות אבטחה ומעקב ובמאגרי התמונות הנקלטות בהן": https://www.gov.il/he/pages/surveillance_cameras_guidelines.

חוות דעת - הפעלת שירותי שמירה

התבקשנו לבחון הסבת שירותי השמירה בישוב משירותים המופעלים על ידי חברת שמירה חיצונית לשירותי שמירה המופעלים באמצעות תושבי המושב והאם ניתן לאכוף ולחייב תושבים לקחת חלק בהפעלת שירותי השמירה במושב. להלן חוות דעתנו:

חוות דעת פינוי דחסנים

פינוי אשפה מכוח מכרז

זכות העיון של חברי המליאה בנתוני השכר של עובדי המועצה והתקשרויות עם יועצים

נתבקשנו לחוות דעתנו באשר לזכותם של חברי המליאה במועצה האזורית לעיין בנתוני השכר של עובדי המועצה בכלל ושל עובדי המועצה הבכירים בפרט וכן בפרטי התקשרויות עם יועצים. להלן חוות דעתנו:

חוק חדש יחייב רשויות מקומיות לשלם לספקים בפרקי זמן מוגדרים

חוק מוסר תשלומים תשע"ז-2017, והשלכותיו על רשויות מקומיות

הרצאה - קבלת תושבים ליישוב, ופרישת חברים מן האגודה הקהילתית

הרצאה מס' 3 בסדרת ההרצאות שהועברה במסגרת הקורס "היבטים בניהול היישוב הכפרי", אשר הועבר ע"י משרדנו בשיתוף תנועת אור ומשרד הכלכלה

הרצאה - דירקטורים, בעלי תפקידים וועדות ביקורת באגודה השיתופית ובועד המקומי

הרצאה מס' 2 בסדרת הרצאות שהועברה במסגרת הקורס "היבטים בניהול היישוב הכפרי", אשר הועבר ע"י משרדנו בשיתוף תנועת אור ומשרד הכלכלה

הרצאה - היישוב כיישות משפטית

הרצאה מס' 1 בסדרת הרצאות שהועברה במסגרת הקורס "היבטים בניהול היישוב הכפרי", אשר הועבר ע"י משרדנו בשיתוף תנועת אור ומשרד הכלכלה

הרצאה - היטל השבחה

הרצאתו של עו"ד איתן מימוני בנושא "היטל השבחה", הועבר בפני מליאת המועצה האזורית מטה אשר ביום 20.2.2017.

הרצאה - היחס בין הועד המקומי והאגודה השיתופית

הרצאה שהועברה ע"י עו"ד תומר טבק בינואר 2017 לעובדי האגף לאיגוד שיתופי במסגרת יום עיון למשרד רשם האגודות השיתופיות

הרצאה- דיני עבודה ודיני מכרזים בועד המקומי ובאגודה השיתופית

הרצאה שהועברה על ידי משרדנו ביולי 2016 במועצה אזורית רמת הנגב.

הרצאה - יישוב סכסוכים בקיבוץ

הועברה בחודש אוקטובר 2013

הרצאה - ועדים מקומיים

הועברה בחודש מרץ 2015

דרכי הגבייה של הועד המקומי

נתבקשנו לחוות דעתנו באשר לדרכי הגבייה העומדות בפני ועד מקומי רגבה (להלן: "הועד") כנגד תושבים אשר אינם משלמים את מיסי הועד. להלן חוות דעתנו:

הרצאה- השכרת יחידות דיור ביישובים

הרצאה אשר העביר עו"ד איתן מימוני, במסגרת יום עיון בנושא השכרת דירות להנהלות יישובים.

המותר והאסור בחופי הרשות המקומית

נתבקשנו לחוות דעתנו באשר למותר והאסור בחופים אשר בתחומי הרשות המקומית. להלן חוות דעתנו:

זכאות עובד לתשלום עבור תוספת וותק, קרן פנסיה וקרן השתלמות בחופשה ללא תשלום

נתבקשנו לחוות דעתנו באשר לזכאותו של עובד לתשלומים עבור תוספת וותק, קרן פנסיה וקרן השתלמות, במהלך חופשה ללא תשלום.

כהונת יו"ר הוועד

נתבקשנו להתייחס לסוגיית משך כהונתו של יו"ר הועד באגודה, ולהלן חוות דעתנו:

שאלות ותשובות בעניין גביית חובות מיסי ועד מקומי

נתבקשנו לחוות דעתנו במספר סוגיות הנוגעות לגביית חובות מיסי ועד מקומי. להלן חוות דעתנו:

אחריות חברי ועד הנהלה וחברי ועד מקומי במושב

נתבקשנו לחוות דעתנו באשר לאחריות המקצועית וחשיפה לתביעות משפטיות של חברי וועד הנהלת האגודה במושב וחברי הועד המקומי במושב, ולהלן חוות דעתנו:

בחירת חברי ועד מקומי

נתבקשנו לחוות דעתנו בנוגע לאופן בחירת חברי ועד מקומי בקבוץ בנסיבות בהן יש צורך במילוי מקום פנוי בוועד, ולהלן חוות דעתנו:

חובת דיווח למשטרה על נהג הסעות ששוחח על תכנים מיניים עם ילדי ההסעה

נתבקשנו לבדוק האם קמה לרשות המקומית חובת דיווח למשטרה על מעשיו של נהג הסעות אשרשוחח עם ילדי ההסעה על עניינים מיניים. להלן חוות דעתנו:

עניינים שונים הנוגעים לישיבות הועד המקומי

נתבקשנו לחוות דעתנו במספר שאלות הנוגעות לנוכחות גורמים שונים בישיבות של הועד המקומי. להלן חוות דעתנו:

ניגוד עניינים – חבר ועד מקומי ועובד מתנ"ס

התבקשנו לחוות דעתנו בשאלה האם קיים ניגוד עניינים בין כהונת חבר ועד המקומי, לבין עבודתו במתנ"ס אשר בשליטה של המועצה האזורית. להלן חוות דעתנו:

ישיבה ראשונה של ועד מקומי ממונה

נתבקשנו לחוות דעתנו בנוגע למספר עניינים הנוגעים ישיבתו הראשונה של ועד מקומי ממונה, ולהלן התייחסותנו:

החלפת נציג היישוב במליאת המועצה האזורית

נתבקשנו לחוות דעתנו באשר לאופן בו ניתן להחליף את נציב היישוב במליאת המועצה האזורית, האם הדבר בסמכות המועצה או וועד היישוב, וכיצד נקבע מי יימלא את התפקיד. להלן חוות דעתנו:

דיווח נוכחות על ידי עובד

נתבקשנו לחוות דעתנו באשר לאפשרויות העומדות בפני מעסיק בכל הנוגע לעובדים אשר אינם מחתימים שעון נוכחות (אין מדובר במאגר ביומטרי) ובאשר לעובדים אשר אינם מגישים דו"ח נוכחות (להלן: "העובדים"), ולהלן חוות דעתנו:

כהונת בעלי תפקידים ברשות המקומית ובעמותה עירונית של הרשות

נתבקשנו לחוות דעתנו בנוגע לשאלה, האם חבר מליאת רשות מקומית יכול לכהן כמנכ"ל עמותה עירונית בבעלותה של הרשות, והאם גזבר הרשות רשאי לכהן כגזבר עמותה זו. להלן חוות דעתנו:

זכות עיון במסמכי ועד מקומי

נתבקשנו לחוות דעתנו בנוגע לזכות העיון במסמכי ועד מקומי של תושב היישוב, ולהלן חוות דעתנו:

השכרת שטחי פרסום במבנים ציבוריים על ידי הועד המקומי

נתבקשנו לערוך חוות דעת ביחס לשאלה האם באפשרות ועד מקומי להשכיר שטחי פרסום במבנים ציבוריים באחריותו. להלן חוות דעתנו:

פרישת חברים מן האגודה הקהילתית – סקירה משפטית

להלן סקירה שהכין משרדנו אודות המצב המשפטי באשר לסוגייה של פרישת חברים מן האגודות הקהילתיות, וזאת בעקבות פסק דין אשר ניתן לאחרונה שעסק בנושא בהרחבה:

הפסקת חברותו של חבר שאינו מתגורר בקיבוץ

התבקשנו לחוות דעתנו באשר להפסקת חברותו של חבר קיבוץ, בשל כך שהוא מתגורר בחו"ל ואינו נמצא בקשר עם הקיבוץ. להלן חוות דעתנו:

ייחוס חובות האגודה לחברי האגודה בקיבוץ

נתבקשנו לחוות דעתנו בנוגע לשאלת אחריות חברי אגודה שיתופית קהילתית בקיבוץ (להלן: "האגודה") ביחס לחובותיה של האגודה וכן בנוגע לנוהל פירעון חוב האגודה במקרה בו חברי האגודה אינם בעלי אחריות אישית לחובותיה.

הקלטות ישיבת מליאת המועצה האזורית

נתבקשנו להתייחס לתיקון לצו המועצות המקומיות(מועצות אזוריות), הנוגע לחובה להקלטת ישיבות מליאת המועצה, ולהלן התייחסותנו:

אספקת מזון למוסדות חינוך

נתבקשנו לחוות דעתנו בקשר עם חובת אגודה קהילתית לרכוש מזון המיועד למוסדות חינוך שונים בתחומיה המנוהלים על ידה, מספק מזון בעל רישיון עסק.

חניית קרוואנים בחוף

נתבקשנו לחוות דעתנו באשר לשאלה – האם מותר להחנות קרוואנים בשטח המיועד לחניה לחוף. להלן חוות דעתנו:

התנהלות ועד מקומי

נתבקשנו לחוות דעתנו בנוגע ליחסי הועד מקומי עם האגודה השיתופית חקלאית ועם האגודה הקהילתית, וכן באשר לאפשרות של עובד המועצה לכהן כחבר ועדת ביקורת של ועד מקומי. ולהלן חוות דעתנו:

זהות ועדים בין ועד האגודה לועד המקומי – יו"ש

נתבקשנו לחוות דעתנו באשר למספר שאלות הנוגעות לסוגיית זהות הוועדים בין ועד מקומי לבין אגודה קהילתית (להלן: "האגודה") המצויים בשטחי יהודה ושומרון. להלן חוות דעתנו.

הקמת מערכת סולארית על גגות בשטחי מקרקעין אשר ניתנה בהם זכות שימוש

נתבקשנו לחוות דעתנו באשר לאפשרות להקים מערכת סולארית על גגות שטחי מקרקעין אשר ניתנה בהם זכות הרשאה. להלן חוות דעתנו:

חבר ועד מקומי הנעדר מישיבות הועד

נתבקשנו לחוות דעתנו באשר לדינו של חבר ועד מקומי, אשר איננו משתתף בישיבות ועד, האם יו"ר הועד המקומי מוסמך לפטרו ולפנות למועמד הבא אחריו בתור באותה רשימה? להלן חוות דעתנו:

דו"ח ועדת ביקורת של הועד המקומי

התייחסות לדו"ח ועדת הביקורת של הועד המקומי.

בחינת מכתבי פרישה מהאגודה

נתבקשנו לחוות דעתנו לגבי תקינותם של מכתבי פרישה מאגודה קהילתית אשר שלחו מספר חברי אגודה. להלן התייחסותנו:

האיזון בין ועדת הביקורת של הועד המקומי לבין הועד המקומי

נתבקשנו לחוות דעתנו באשר לאיזון הנכון בין רצונה של ועדת הביקורת של הועד המקומי לבצע את עבודתה, לבין הפגיעה הנגרמת ביכולת התפקוד של הועד המקומי. להלן התייחסותנו:

מיסי קהילה ביישוב

נתבקשנו לחוות דעתנו באשר לסוגיה של הטלת וגביית התשלומים ביישוב קהילתי. להלן התייחסותנו:

האצלת סמכויות לועד המקומי

נתבקשנו לחוות דעתנו באשר למשמעות האצלת סמכויות מן המועצה לועד המקומי והאם יש במהלך זה כדי לחשוף את חברי הועד לתביעות משפטיות מן הגורמים השונים. להלן התייחסותנו:

אחריותם האישית של בעלי התפקידים באגודה

נתבקשנו לחוות דעתנו בשאלה - באילו מקרים תחול אחריות אישית על בעלי התפקידים באגודה ומה ניתן לעשות בכדי להבטיח כיסוי ביטוחי לבעלי התפקידים? ולהלן חוות דעתנו:

השכרת המרכז הקהילתי לצורך עריכת אירועים שונים

נתבקשנו לערוך חוות דעת ביחס למספר שאלות בנוגע להשכרת מרכז קהילתי ביישוב לצורך השכרתו מעת לעת לצורך אירועים שונים (להלן: "המרכז" ו-"היישוב" בהתאמה). בין היתר נשאלנו האם ניתן להשכיר מוסד ציבורי לגוף/אדם פרטי, מהי אחריות המוסד למתרחש בתחומו במצב דברים זה וכן מהו הדין בנוגע למזון אשר יוגש באירוע ואופן שמירתו. להלן חוות דעתנו:

הרצאה - תקנות הערבות ההדדית

הועברה בחודש אוקטובר 2013

רישום תלמידים

נתבקשנו לחוות דעתנו באשר לסוגיות העולות מתוך מנגנון העברת תלמידים המתגוררים בשטחה של רשות מקומית, מחטיבת ביניים אזורית אחת לחטיבת ביניים אזורית אחרת, ולהלן חוות דעתנו:

התחייבויות הקיבוץ כלפי גורם מממן- דירות החברים

נתבקשנו לחוות דעתנו בדבר ההיבטים השונים הקשורים בחברי קיבוץ, המבקשים לבנות בית מגורים בקיבוץ בהתאם להחלטות שיוך הדירות.

היקף העסקה- סייעת רפואית

נתבקשנו לחוות דעתנו באשר לאפשרותה של רשות מקומית להעסיק סייעת רפואית המלווה ילד בעל צרכים רפואיים ייחודיים (עד כדי סכנת חיים), במשך 6 ימים בשבוע, בהתאם לשעות הלימודים באותו מוסד חינוכי, וכן כיצד ביכולתה לפעול במקרה של סירוב מצד הסייעת הרפואית לעבוד בהתאם להיקף המשרה הנדרש, ולהלן חוות דעתנו:

העסקת קרובי משפחה בבית ספר

נתבקשנו על ידך לחוות דעתנו בנוגע להמשך העסקת מזכירה בבית ספר יסודי רשמי באמצעות רשות מקומית, אשר בעלה הינו מנהל בית הספר המועסק על ידי משרד החינוך, ולהלן חוות דעתנו:

הצבת מצלמות בכניסה ליישובים לצורך שימוש כראייה משפטית

האם לצורך שימוש בצילום כראייה משפטית, בקרות אירוע, מוטלת חובה על הישובים אשר בתחום מועצה האזורית להתריע בפני הנכנסים והיוצאים מיישובי המועצה, כי מוצבת מצלמה המתעדת את מעשיהם?

השכרת המרכז הקהילתי לצורך עריכת אירועים שונים

נתבקשנו לערוך חוות דעת ביחס למספר שאלות בנוגע להשכרת מרכז קהילתי ביישוב לצורך השכרתו מעת לעת לצורך אירועים שונים. בין היתר נשאלנו האם ניתן להשכיר מוסד ציבורי לגוף/אדם פרטי, מהי אחריות המוסד למתרחש בתחומו במצב דברים זה וכן מהו הדין בנוגע למזון אשר יוגש באירוע ואופן שמירתו. להלן חוות דעתנו:

חובת החזקת גני הילדים ביישוב

נתבקשנו לחוות דעתנו ביחס לשאלה האם חלה על היישוב חובה להמשיך ולדאוג להחזקת גני הילדים (מעל גיל 3) בתחומו.

גביית תשלום גני ילדים

נתבקשנו לחוות דעתנו בעניין תוקפה החוקי של ההחלטה על הקמת גן יישובי, נוסף על מערכת הגנים המתוקצבת על ידי משרד החינוך, וכן גביית תשלומים מעבר לקבוע בחוזר מנכ"ל משרד החינוך, באגודה אגודה שיתופית חקלאית להתיישבות קהילתית בע"מ מסוג יישוב קהילתי

הרחבת היקף עבודות במבנה המועצה האזורית

האם מועצה אזורית יכולה להרחיב היקפן של עבודות בנייה באמצעות אותו הקבלן או שמא יש צורך בעריכת מכרז חדש?

מדריך למועמד לבחירות לראשות עירייה

מטרתו של מדריך זה הינה להקל במעט את ההתמודדות עם סבך החוקים והתקנות, להבדיל בין עיקר וטפל, ולפרוש את המידע המשפטי הראשוני לו אתה זקוק בדרכך.

תעמולת בחירות אסורה באמצעות שימוש בעיתון רשות מקומית

האם פרסום בעיתון רשות מקומית מהווה הפרה של חוק הבחירות (דרכי תעמולה), תשי"ט-1959? מהן הדרכים לתקוף או למנוע את הוצאת העיתון המפר?

סמכות הועד המקומי להתקין פסי האטה

האם החלטת הוועד המקומי בקשר להצבת פסי האטה בכניסה ליישוב הינה חוקית?

סמכות וועד ממונה באגודה שיתופית ביחס לאסיפה הכללית

האם וועד שמונה ע"י רשם האגודות השיתופיות באגודה שיתופית, רשאי לאשר תקציבים ומאזנים וכן קבלת חברים לאגודה ללא אישור האסיפה הכללית של האגודה?

יצירת קשר

השאירו פרטיכם ונחזור אליכם בהקדם: